اخبار شیراز

  • شیرازتایم - این پروژه تحقیقاتی در مناسب ترین زمان برای برداشت خرما در جهرام انجام شد

    این پروژه تحقیقاتی در مناسب ترین زمان برای برداشت خرما در جهرام انجام شد
    4 روز و 16 ساعت قبل

    یکی از اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و مجری طرح مناسب ترین زمان برداشت ارقام خرما برحی ، شاهانی و مجول در استان فارس را بیان کرد: با انجام یک پروژه تحقیقاتی در باغ تحقیقاتی کشاورزی جهرم و ایستگاه تحقیقات منابع طبیعی ، مناسب ترین زمان در تاریخ برداشت اعلام شد.

    حمید الزرقری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: نظارت بر مناسب ترین زمان برای برداشت خرما در یک یا چند مرحله باعث افزایش کمی و کیفی محصول می شود. برداشت اولیه منجر به قطع قسمتی از میوه بدون استفاده می شود. برداشت دیر هنگام ریزش ، پوسیدگی و پوسیدگی میوه باعث از بین رفتن بخش زیادی از محصول می شود و تولید گونه ای با ثبات نسبی باید هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی باشد تا نسبت درآمد به هزینه به نفع باشد. از کشاورز /p>

    اظهار داشت: در آوریل 1400 ، طبق روشهای بهداشتی در باغ تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جهرام ، گرده افشانی درختان نخل رویال ، برحی و مجال ، و در آگوست و سپتامبر 1400 ، محصول هر گونه بر اساس زمان برداشت در قالب طرح آماری کشاورزی برداشت شد. پس از آن ، ویژگی های کمی و کیفی میوه های این گونه ها اندازه گیری و مقایسه شد ، با در نظر گرفتن مزیت نسبی و تولید اقتصادی ، این بار مطلوب ترین شرایط برای برداشت به باغداران استان فارس ارائه شد.

    الزرقری با اشاره به اینکه خرمای شاهانه یکی از مهمترین و مهمترین گونه های خرما ایرانی است که حدود 95 درصد نخل جهرم را شامل می شود ، افزود: خرمای شاهانی مصرف می شود و بیشترین واریته در استان فارس و منطقه به شکل خارک ، خاک و خرما.

    وی ادامه داد: "خرما میول از بالاترین کیفیت و ارزش تجاری برخوردار است و جزو گران ترین خرما در جهان است. در مرحله مرطوب و خرما مصرف می شود. واریته برحی یکی از معروف ترین واریته های جهان که به صورت مرحله ای برداشت می شود. انواع خارک ، روتبا و خرما.

    عضو هیئت علمی مرکز آموزش تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی افزود: اکثر انواع خرما به صورت کامل برداشت می شود. -رسیده (مرطوب و خرما) ، که همچنین می تواند نقش مهمی در تنظیم بازار و تنظیم واریته در مناطق دارای دوره های اقلیمی خاص داشته باشد.

    به گفته الزرقری ، در صورت برداشت محصول در زمان پذیرش محصول بهترین و کمیت و کیفیت را خواهد داشت.

    وی با اشاره به اینکه برداشت زود هنگام به دلیل رسیدن ناقص باعث کاهش عملکرد و کیفیت پایین می شود و احتمال بازاریابی محصول را کاهش می دهد ، تأکید کرد: تاخیر در برداشت به دلیل بیش از حد -منقبض شدن ، ممکن است محصول در حین برداشت آسیب ببیند و قسمتی از آن خراب و غیرقابل فروش شود که به محصول آسیب می رساند و ذخیره آن مناسب نخواهد بود.

    زرکاری اظهار داشت که زمان برداشت تاریخ بستگی به ظاهر دارد. با توجه به این واقعیت که ویژگی های ذکر شده تحت تأثیر رطوبت و قند میوه است ، گفت: برداشت به موقع محصول می تواند نقش موثری در کاهش شدت ترک خوردگی خرما ، خشک شدن بیش از حد خرما ، آفات آلوده و میکروارگانیسم ها داشته باشد.

    این محقق گفت: "انتخاب مناسب ترین زمان برای برداشت محصول نقش مهمی در بازاریابی محصول ، جلوگیری از تلفات جان و سرمایه ناشی از کار نخل و اطمینان از درآمد تجاری و ثبات آن دارد.

    > آموزش منابع کشاورزی و طبیعی در فارس اجرای پروژه در مناسب ترین زمان برای برداشت ارقام خرما برحی ، شاهانی و مجول در استان فارس بود.

    شهر جهرم در فاصله 193 کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.





خبرهای دیگر از شیراز